De kerntalenten van je toekomstig teamlid

Kerntalenten inzetten

Een kerntalentenanalyse volgens de Coretalents-methode vertelt ons of er een manager in de jonge professional verborgen zit, of er oog voor detail is, waar de ambitie zit, hoe graag die in een team werkt, of er echt een verkoper in schuilt, enzovoort.

Als teamleider weet je zo perfect waar het groeipotentieel zit van de jonge professional en kan je gerichter kiezen of de sollicitant in jouw bedrijf past.
Een vrijblijvend gesprek boeken

Een kerntalentenanalyse gebruiken


Een kerntalentenanalyse is een krachtige tool om bij de jonge professional het volgende te bepalen:

- het groeipotentieel
- omgaan met deadlines
- focus en doorzettingsvermogen
- creatief oplossend denker
- een leider of een volger
- in team of liever alleen

Dat de analyse zich baseert op het spelgedrag als kind maakt de tool ook zo krachtig: ze vertrekt echt vanuit de eigen Aard, Potentieel en Intrinsieke Motivatie. Ze vertrekt niet vanuit het hier en nu. En net dat is het onderscheidende verschil met andere tools.

Coretalents-methode

De Coretalents-methode is ontdekt door Danielle Krekels. Zij heeft ondertussen meer dan 30 jaar ervaring en werkt elke dag verder aan het optimaliseren van de methode samen met haar team en een expertteam die de methode een wetenschappelijke spiegel voorhoudt.

Wat is een kerntalentenanalyse?

Een kerntalentenanalyse volgens de Coretalents-methode is een krachtige tool. Via een online vragenlijst en een fysiek gesprek van ruim 2 uur ontdekken we al je 23 kerntalenten.

Zo brengen we de energiegevers en -vreters in kaart: vind je sollicitant het bijvoorbeeld geweldig om de grote lijnen te bepalen, heeft die oog voor functionele details, geeft het hem of haar vleugels als die mag coördineren en plannen en is die helemaal in topvorm als hij of zij aan de kar mag trekken? Het is een kleine greep uit de ruim 94 miljard combinatiemogelijkheden.

Met een accuraatheid van meer dan 95% weten we precies hoe de jonge professional in elkaar steekt en welk verschil die op lange termijn betekent voor het bedrijf.
Hoe wij te werk gaan

Unieke begeleiding voor de optimale ontwikkeling

Door te vertrekken vanuit het persoonlijke profiel van jonge professional, weet een bedrijf precies wie er zich aanbiedt.  

Na een kerntalentenanalyse en een coaching op maat bij Oida, vindt meer dan 95% van de recruiters de juiste persoon voor hun team.

Helemaal sterk wordt het wanneer een heel team een analyse krijgt. Zo zet je alle mensen op de taken die het beste in hen naar boven halen.

1.

Skills

Een kerntalentenanalyse legt bloot of er bij de jonge professional echt sprake is van bijvoorbeeld teamplay of flexibiliteit. Bovendien houdt de analyse rekening met het potentieel.  Je kan als bedrijf dus veel gerichter investeren in opleidingen.

2.

Wel-zijn

Sterke kerntalenten tonen aan waar de jonge professional op lange termijn gelukkig van wordt.
Houdt een bedrijf hiermee rekening, dan blijven de juiste mensen langer aan boord.

3.

Positief zelfvertrouwen

Een kerntalentenanalyse zorgt er keer op keer voor dat de jonge professional zichzelf herontdekt en een stevige duw krijgt in het positieve zelfbeeld. Het is dé tool bij uitstek om meer zelfinzicht en zelfvertrouwen te krijgen.
oida blog

Uit het leven gegrepen

Contacteer Oida

Je werknemer in kaart brengen?

Laat me gerust weten wat je vraag is.
Ik neem zeer snel contact op met jou.


Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief en mis niets over sterke en hoogbegaafde profielen in hun werk: >>> klik hier
Dank u! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.