Welkom bij Oida

Jongeren en ouders

Het kan soms pittig zijn wanneer ouders en tieners niet op dezelfde lijn staan. Herkenbaar?

Bij Oida zorgen we voor een objectieve kijk op waar het precies fout loopt: studiemethode, studie-inzet, faalangst, mindset, ...

De voornaamste drijfveer is de jongere terug op het juiste parcours krijgen. Zo kan de rust terugkeren.

Wij faciliteren het hele proces en gaan met respect voor ieders wens in open communicatie recht naar de oplossing.

Onze specialisatie zijn cognitief sterke jongeren.
Neem hier contact op

Wat het leven je biedt,
grijp je met 2 handen

Leerstrategieën

Geen leren leren

We vertrekken steeds vanuit het verhaal en het dna van de jongere zelf.

In de zoektocht naar de juiste leerstrategieën werken we met een stevige portie ervaring en kennis in allerlei methoden. Toch is geen enkele begeleiding een kopie van de andere. Elke jongere vindt bij ons een persoonlijke begeleiding en leerstrategie.

Door onze één-op-één aanpak hebben we geen klassieke 'leren leren'. Integendeel, de jongere leert met de eigen valkuilen om te gaan, leert anticiperen en ziet hoe die het beste van zichzelf naar boven kan halen. Het is dus ook een proces in zelfkennis.
Meer info
studiekeuze

De juiste studiekeuze

Wat is dit voor velen een stresser! Het is ook niet niks: je staat op het punt een keuze te maken die je leven voor een groot deel bepaalt.

Deze keuze kan en mag je niet laten afhangen van enkele vragenlijsten die enkel uitgaan van wat je op dit moment goed kan. Hoe weet je immers wat er je binnen 5 of 10 jaar vreugde in je job zal geven?

Bij Oida gebruiken we de combinatie van een unieke tool en concrete methodes om de studiekeuze zo exact te krijgen dat je er je effectief je diploma in haalt.
Meer info
Speciaal voor ouders

Opvoeden met handleiding

Een jongere opvoeden en overtuigen van jouw ervaring en inzichten is soms heel moeilijk. We hebben geen handleiding gekregen bij de geboorte. En dus doorkruisen ons vaak de gedachten "Wat moet ik nu doen?" en "Maakt dit van mij nu een slechte ouder?".

Bij Oida organiseren we geregeld lezingen en bieden we via webinars, blogs en podcasts de ervaringen, kennis en inzichten die we als professional en als ouder hebben opgebouwd.
Wat staat er op de agenda?
Hoe wij te werk gaan

Unieke begeleiding voor de jongere

Een jongere komt het snelst tot resultaat bij een begeleiding op maat, want er zijn geen twee jongeren gelijk aan elkaar.

Ook bij de meer- of hoogbegaafde jongeren is de uitdaging stevig en wil het maar niet lukken om te studeren of ligt de klik met de school heel moeilijk.

1.

Analyse op maat

We starten altijd met de kerntalentenanalyse voor een studiemethode op maat, het maken van een juiste studiekeuze, het begeleiden van faalangst en perfectionisme en het terugvinden van een positief zelfbeeld.

2.

Individuele begeleiding

Het is belangrijk dat het kind of de jongere zich goed voelt bij ons en dat de hulpvraag heel duidelijk is. Zo kunnen we concreet aan de slag en zien we na korte tijd al de eerste resultaten van de begeleiding.

3.

Terugkoppeling naar ouders

Bij elke begeleidingstraject is er automatisch een oudergesprek inbegrepen. De ervaring vertelt immers dat samen aan tafel zitten voor heel verrijkende inzichten zorgt en iedereen in het proces vooruit helpt.

"The most difficult thing in life is to know yourself"
- Thales van Milete, 6de eeuw v.C.-

Contacteer Oida

Graag meer info?

Laat ons gerust weten wat je vraag is. We nemen zeer snel contact op met jou om spoedig te werken aan de juiste oplossing.
Dank u! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.