Welkom bij Oida

Jongeren en ouders


Als een jongere vastzit, nemen we het bij Oida met beide handen vast en gaan we concreet aan de slag: studiemethode, faalangst, mindset, studiekeuze, sollicitatie ... We pakken het aan en gaan vooruit.

Jongeren willen graag groeien. En vooral: ze willen dat zelf in handen nemen.

Tegelijk hebben ze hulp, begeleiding en inzichten nodig.
Als ouder kies jij hoe je je kind begeleidt: je doet het zelf of je laat je kind begeleiden.

Bij ons kan je voor beide terecht: je kind zelf begeleiden of ons als persoonlijke begeleider inschakelen. Wat voor jou het best past.
Ik wil hierover meer informatie

Wat het leven je biedt,
grijp je met 2 handen

studiemethode

Leren leren op joúw manier

Over studiemethodes is er al veel gepubliceerd.
En toch, hoe komt jongeren met potentieel niet altijd behalen wat ze willen?

Simpel: de aangereikte studiemethodes zijn te algemeen. De jongere weet gewoon niet welke het meest efficiënt is voor eigen gebruik.

Daarom gaan we op zoek naar wat wel werkt voor jouw tiener. We werken vooral aan een overkoepelende methodiek die alle vakken bedient. We geven geen bijles. Daarvoor ga je best aankloppen bij vakexperts.  

Kijk gerust naar ons online aanbod of plan een gesprek in om de studiemethode van jouw kind in kaart te krijgen.
Ik wil de studiemethode van mijn kind kennen
studiekeuze

De juiste studiekeuze

Wat is dit voor velen een stresser! Het is ook niet niks: je staat op het punt een keuze te maken die je leven voor een groot deel bepaalt.

Deze keuze kan en mag je niet laten afhangen van enkele vragenlijsten die enkel uitgaan van wat je op dit moment goed kan. Hoe weet je immers wat er je binnen 5 of 10 jaar vreugde in je job zal geven?

Bij Oida gebruiken we de combinatie van een unieke tool en concrete methodes om de studiekeuze zo exact te krijgen dat je er je effectief je diploma in haalt.
Hier ben ik benieuwd naar!
Speciaal voor ouders

Opvoeden met handleiding

Een jongere opvoeden en overtuigen van jouw ervaring en inzichten is soms heel moeilijk. We hebben geen handleiding gekregen bij de geboorte.

En dus doorkruisen ons vaak de gedachten "Wat moet ik nu doen?" en "Maakt dit van mij nu een slechte ouder?".

Bij Oida ondersteunen we ook de ouders: kijk zeker naar ons online aanbod of vraag een gesprek aan om te checken waar de oplossingen liggen.

Houd zeker ook onze webinars, blogs en podcasts in de gaten.
Geef me het online overzicht
Hoe wij te werk gaan

Unieke begeleiding voor de jongere

Een jongere komt het snelst tot resultaat bij een begeleiding op maat. Dat is ook logisch: je kind is immers uniek.

Wil je het graag zelf in handen nemen, dan kan dat ook. Dan staan we voor jou, de ouder, klaar. Kijk dan zeker ons online aanbod na.

1.

Analyse op maat

We starten altijd met een analyse van de jongere. Zo weten we precies hoe we hem of haar kunnen begeleiden in schoolmoeheid, faalangst, perfectionisme, een studiemethode op maat en een juiste studiekeuze.

2.

Individuele begeleiding

Het is belangrijk dat het kind of de jongere zich goed voelt bij ons en dat de hulpvraag heel duidelijk is. Zo kunnen we concreet aan de slag en zien we na korte tijd al de eerste resultaten van de begeleiding.

3.

Terugkoppeling naar ouders

Bij elke begeleidingstraject is er automatisch een oudergesprek inbegrepen. De ervaring vertelt immers dat samen aan tafel zitten voor heel verrijkende inzichten zorgt en iedereen in het proces vooruit helpt.

"The most difficult thing in life is to know yourself"
- Thales van Milete, 6de eeuw v.C.-

Contacteer Oida

Graag meer info?

Laat ons gerust weten wat je vraag is. We nemen zeer snel contact op met jou om spoedig te werken aan de juiste oplossing.
Dank u! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.