Welkom bij Oida

Studiekeuze

De juiste studiekeuze maken kan knap lastig zijn, niet? Het voelt aan als een keuze voor het leven en dat is soms zo beklemmend.

Bij Oida begrijpen we dat. Daarom werken we met een methode die de druk volledig bij jou wegneemt. Zo kan jij in alle vrijheid en met de juiste info de keuze van je leven maken.  
Neem hier contact op
98% van de jongeren weet dankzij Oida welke studiekeuze de juiste is
studiekeuze en kerntalenten

Hoe maak je de juiste studiekeuze?

Een studiekeuze maken is niet makkelijk. Er ligt best veel druk op je. Het voelt alsof je hele leven afhangt van die ene beslissing. Heb je daarbij hulp nodig? Dat is oké!

Wij gaan steeds van start met een kerntalentenanalyse. Op die manier kom jij samen met Oida te weten hoe je in elkaar zit. Met die kennis op zak wordt kiezen een pak makkelijker.

Aan de hand van kerntalenten kom je te weten in welke domeinen je het meest kan groeien en ontwikkelen. Doordat we vertrekken vanuit jouw persoonlijk profiel, krijg je ook inzicht in de ideale studiemethode en welke leerstrategieën op jouw maat zijn.  

Ik wil de juiste studiekeuze maken
belang van studiekeuze

Waarom de juiste studiekeuze belangrijk is

Voor veertien-tot achttienjarigen voelt het aan alsof de juiste studiekeuze hun hele leven zal bepalen. Dat geeft een allesbepalend, beklemmend gevoel. Sommige jongeren blijven twijfelen en vergelijken, wegen werkzekerheid en passie tegen elkaar op of lopen zelfs helemaal verloren in het enorme aanbod.

Een kerntalentenanalyse zorgt ervoor dat je een beter zicht hebt op energievreters en energiegevers. Zo krijg je inzicht in niet alleen wat je op dit moment interessant vindt, maar ook welke werkdomeinen daar later bij aansluiten. De juiste studiekeuze is best een belangrijke keuze, maar nog belangrijker is vertrouwen in jezelf en inzicht krijgen in wie je bent.
Contacteer ons
cognitief sterk functionerende jongeren (CSF)

Wat als je niet weet wat je wilt studeren?

Dat is perfect normaal. Zelfs als je wel weet welke job je later wilt, kan je nog helemaal aan het twijfelen slaan. De keuze voor je middelbare studie bepaalt niet je hele leven en het beitelt ook je latere loopbaan niet in steen. Bekijk het als de eerste stap op een nieuw pad. Zo’n pad is niet rechtlijnig, maar heeft heel wat zijwegen en tweesprongen.

Zo’n tweesprong kan uitdagend zijn. Daarom zetten we bij Oida in op je eigen persoonlijkheid als beslissende kracht. Jouw potentieel, je eigenschappen (teamplayer of net niet, liever strikte regels of toch improviseren, …) en je persoonlijke profiel helpen je te beslissen welke studiekeuze iets voor jou is en welke niet.

Ook voor hoogbegaafde en cognitief sterk functionerende (CSF) jongeren is het kiezen van een studierichting een uitdaging. Een kerntalentenanalyse helpt je inzichtkrijgen in wie je bent en wat je wilt.

Ondersteuning bij de juiste studiekeuze

Het is niet makkelijk voor een jongere om een studiekeuze te maken. Ook als ouder is het hard je kind te zien worstelen met het maken van die keuze. Jongeren die kampen met schoolmoeheid of perfectionisme gaan vaak extra gebukt onder de druk van ‘de juiste keuze’.

Een individuele begeleiding op maat van de jongere steunt op een kerntalentenanalyse. Die geeft niet alleen inzicht in wie je bent en wat je wil, maar geeft een jongere het broodnodige vertrouwen in zichzelf en zijn/haar capaciteiten.

Zoek je ondersteuning in je zoektocht naar de juiste studiekeuze? De eerste stap is een goed gesprek. Neem contact op om te bekijken hoe we jou kunnen helpen op het pad naar je toekomst.  
Contacteer ons

"The most difficult thing in life
is to know yourself"

- Thales van Milete, 6de eeuw v.C. -

Contacteer Oida

Graag meer info?

Laat ons gerust weten wat je vraag is. We nemen zeer snel contact op met jou om spoedig te werken aan de juiste oplossing.
Dank u! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.