Welkom bij Oida

Studiekeuze

De juiste studiekeuze maken in het hoger onderwijs kan knap lastig zijn, niet? Het voelt aan als een keuze voor het leven en dat is soms zo beklemmend.

Bij Oida begrijpen we dat. Daarom geven wij een inleidend webinar over 4 noodzakelijke checks voor het maken van de juiste studiekeuze.
Schrijf je in voor ons webinar
98% van de jongeren weet dankzij Oida welke studiekeuze de juiste is
Tips & Tricks voor de juiste studiekeuze

Studiekeuze advies voor jongeren

Zit je in je laatste jaar secundair en ben je nog niet zeker wat je wil studeren? Of misschien zit je al in het hoger onderwijs en heb je net beslist om van richting te veranderen?

Een studiekeuze maken is niet makkelijk. Er ligt best veel druk op je. Het voelt alsof je hele leven afhangt van die ene beslissing. Heb je daarbij hulp nodig? Dat is oké!

Om kennis te maken met Oida, geven wij een webinar gericht op jongeren. Het webinar kost slechts € 5 en je krijgt informatie over:
  • do's en don'ts voor het maken van de juiste studiekeuze
  • tips voor studiekeuze waarin jouw talenten tot leven komen
  • Q&A sessie
Voel je zelfzeker en goed in je vel

Waarom de juiste studiekeuze belangrijk is?

Als jongere voelt het aan alsof de juiste studiekeuze je hele leven zal bepalen. Velen twijfelen enorm of lopen zelfs helemaal verloren in het enorme aanbod. Hierdoor kan je je minder goed in je vel voelen, onzeker of zelfs energieloos.

Samen zoeken wij naar de juiste oplossing. Hoe? We zorgen we ervoor dat je een beter zicht hebt op energievreters en energiegevers. Dit doen we aan de hand van een kerntalentenanalyse. Zo krijg je inzicht in niet alleen wat je op dit moment interessant vindt, maar ook welke werkdomeinen daar later bij aansluiten.
Meer info over kerntalenten
cognitief sterk functionerende jongeren (CSF)

Wat als je niet weet wat je wilt studeren?

Dat is perfect normaal. Zelfs als je wel weet welke job je later wilt, kan je nog helemaal aan het twijfelen slaan. Je studiekeuze bepaalt niet je hele leven en het beitelt ook je latere loopbaan niet in steen. Bekijk het als de eerste stap op een nieuw pad. Zo’n pad is niet rechtlijnig, maar heeft heel wat zijwegen en tweesprongen.

Zo’n tweesprong kan uitdagend zijn. Daarom zetten we bij Oida in op je eigen persoonlijkheid als beslissende kracht. Jouw potentieel, je eigenschappen (teamplayer of net niet, liever strikte regels of toch improviseren, …) en je persoonlijke profiel helpen je te beslissen welke studiekeuze iets voor jou is en welke niet.

Ook voor hoogbegaafde en cognitief sterk functionerende (CSF) jongeren is het kiezen van een studierichting een uitdaging. Een kerntalentenanalyse helpt je inzichtkrijgen in wie je bent en wat je wilt.

Ondersteuning bij de juiste studiekeuze

Het is niet makkelijk voor een jongere om een studiekeuze te maken. Ook als ouder is het hard je kind te zien worstelen met het maken van die keuze. Jongeren die kampen met schoolmoeheid of perfectionisme gaan vaak extra gebukt onder de druk van ‘de juiste keuze’.

Een individuele begeleiding op maat van de jongere steunt op een kerntalentenanalyse. Die geeft niet alleen inzicht in wie je bent en wat je wil, maar geeft een jongere het broodnodige vertrouwen in zichzelf en zijn/haar capaciteiten.

Zoek je ondersteuning in je zoektocht naar de juiste studiekeuze? De eerste stap is een goed gesprek. Neem contact op om te bekijken hoe we jou kunnen helpen op het pad naar je toekomst.  
Contacteer ons

"The most difficult thing in life
is to know yourself"

- Thales van Milete, 6de eeuw v.C. -

Contacteer Oida

Graag meer info?

Laat ons gerust weten wat je vraag is. We nemen zeer snel contact op met jou om spoedig te werken aan de juiste oplossing.
Dank u! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.